Card activ


1. Cardul Activ nominal:

Cardul Activ nominal se distribuie gratuit la prima emitere, pe baza actului de identitate, la oricare punctele de vânzare din rețeaua STB SA.

Acest tip de card poate fi încărcat cu toate titlurile de călătorie din oferta tarifară a STB SA, iar reîncărcarea acestuia poate fi efectuată la toate centrele de vânzare, la automatele de vânzare și prin intermediul platformei de reîncărcare on-line.

În caz de furt, pierdere sau deteriorare a cardului, sistemul automat de taxare asigură posibilitatea de a transfera, pe un nou card, titlurile de călătorie (soldul din portofelul electronic și/ sau perioada neutilizată din abonament). La a doua emitere a cardului, prețul acestuia este de 4,7 lei.

2. Cardul Activ nenominal:

Cardul Activ nenominal poate fi achiziționat la preţul de 3,7 lei, de la toate punctele de vânzare ale STB SA.

Acest tip de card poate fi încărcat cu portofel electronic, călătorii și abonamente de 24 ore, 72 ore sau 7 zile, iar reîncărcarea acestuia poate fi efectuată la toate punctele de vânzare și la automatele de vânzare.

Cardul Activ nenominal oferă mai multă flexibilitate călătorilor, având în vedere că acesta este transmisibil.

Titlurile de călătorie existente pe cardul Activ nenominal nu se pot recupera, în caz de furt, pierdere sau deteriorare a cardului.

Cardurile de călătorie se vor folosi numai în condiţiile pentru care au fost eliberate. 


Card multiplu


1. Cardul Activ nominal:

Cardul Activ nominal se distribuie gratuit la prima emitere, pe baza actului de identitate, la oricare punctele de vânzare din rețeaua STB SA.

Cardul Multiplu este destinat călătorilor ocazionali şi se poate procura de la toate punctele de vânzare și de la automatele de vânzare.

Acest tip de card poate fi încărcat cu minimum 2 călătorii/maximum 30 călătorii și/sau cu un abonament de 24 ore, 72 ore sau 7 zile.

Cardul este transmisibil și se emite gratuit, cu condiția ca acesta să fie încărcat cu minimum 2 călătorii.

Termenul de valabilitate al călătoriilor metropolitane încărcate pe cardul Multiplu este de 60 de zile de la data achiziției.

Cardul Multiplu nu este reîncărcabil. 


Card dual BRD-STB SA


Cardul dual BRD-STB SA, cu tehnologie contactless, poate fi folosit la aparatele de taxare electronică din vehiculele STB SA, precum şi pentru tranzacţii uzuale la POS şi ATM.
La emiterea cardului bancar, fiecare client primeşte cadou, de la banca emitentă, 5 lei în portofelul electronic.
Clienţii care s-au înrolat în sistemul bancar şi au optat la achiziţionarea cardului dual pentru aplicaţia de mobile banking a BRD şi deţin cont pe platforma de reîncărcare on-line a STB SA, beneficiază de reîncărcarea automată a portofelului electronic cu sume din contul bancar. Dacă utilizatorii doresc o sumă mai mare în portofelul electronic, aceștia îl pot reîncărca prin mijloacele puse la dispoziţie de STB SA.
Cardul dual BRD-STB SA poate fi încărcat cu toate titlurile de călătorie din oferta tarifară a STB SA, cu excepția abonamentelor cu reducere de 50%.
Portofelul electronic al acestui tip de card poate fi încărcat cu maximum 50 de lei.

Emiterea titlurilor de călătorie pe cardul bancar se realizează la Centrele de Emitere şi Reîncărcare Carduri ale STB SA.

Reîncărcarea titlurilor de călătorie poate fi realizată astfel:

Consultarea titlurilor de călătorie poate fi efectuată astfel: 

 

Validare și consultare carduri


Sistemul Automat de Taxare se bazează pe tehnologia cardurilor de transport contactless și este realizat astfel încât să asigure o informare corectă a călătorilor și un timp scurt pentru validarea cardurilor.

Echipamentele de validare permit, în mod facil, efectuarea mai multor tipuri de operațiuni, precum validarea cardului pentru una sau mai multe persoane și consultarea titlurilor de călătorie încărcate pe card.

Pentru fiecare operațiune în parte, validatoarele afișează mesaje specifice, însoțite de semnale sonore și luminoase, atât timp cât cardurile de transport se află în proximitatea validatoarelor.

Validarea cardului de călătorie

Validarea se realizează prin apropierea cardului de zona centrală a validatorului, la o distanță de 1-2 cm de zona special marcată în acest sens, timp de 2-3 secunde.

Validatorul confirmă validarea cardului prin afișarea mesajului "Călătorie plăcută!" și emiterea concomitentă a unui semnal sonor scurt și a unui semnal luminos verde.

Atunci când cardul este validat în mai multe vehicule, în perioada de valabilitate a călătoriilor de 90 sau 120 de minute, validatorul afișează mesajul “Transfer de pe linia X pe linia Y”. Prin consultarea cardului, validatorul afișează câte minute mai este valabil titlul de călătorie.

Validarea multiplă a cardului de călătorie

Validarea multiplă se realizează prin apăsarea butonului 2 (în vehiculele STB SA, cu excepția autobuzelor Otokar și Mercedes Citaro hibrid) sau a butonului “+” al validatorului (în autobuzele Otokar și Mercedes Citaro hibrid) și apropierea cardului de validator, după ce titularul cardului a validat în prealabil propria călătorie.

Operațiunea de validare multiplă trebuie repetată pentru fiecare persoană care însoțește titularul cardului, iar contravaloarea călătoriilor efectuate este dedusă în mod corespunzător de pe card.

Validatorul confirmă validarea cardului pentru fiecare persoană în parte prin afișarea mesajului "Călătorie plăcută!" și emiterea concomitentă a unui semnal sonor scurt și a unui semnal luminos verde.

Consultarea cardului de călătorie

Consultarea cardului se realizează prin apăsarea butonului 1 (în vehiculele STB SA, cu excepția autobuzelor Otokar și Mercedes Citaro hibrid) sau a butonului “i” al validatorului (în autobuzele Otokar și Mercedes Citaro hibrid) și apropierea cardului de validator, până la derularea tuturor informațiilor înscrise pe card.

Operatiunea se încheie în momentul apariției mesajului "Retrageți cardul".

Atenție!

În situația în care cardul nu este încărcat cu titlu de transport și este apropiat de validator, validatorul afișează mesajul „Ne pare rău, nu aveți titlu de călătorie valabil” și emite concomitent un semnal sonor prelung și un semnal luminos roșu.

În cazul în care cardul deja validat este apropiat de echipamentul de validare, validatorul afișează mesajul “Card deja validat” și emite concomitent un semnal sonor scurt și un semnal luminos verde.

Atunci când cardul nu interacționează un timp suficient cu validatorul, procesarea informațiilor de pe card nu este finalizată, iar validatorul afișează mesajul „Repetați validarea la același validator” și emite concomitent un semnal sonor prelung și un semnal luminos roșu.


Instrucțiuni validator