Youth TB

Termeni și condiții de utilizare a aplicației Youth TB
 Pentru utilizarea aplicației Youth TB (Societatea de Transport București STB SA) trebuie să vă declarați de acord cu termenii și condițiile de mai jos.

Administratorul aplicației, implicit STB SA, poate modifica în orice moment termenii și condițiile de utilizare a aplicației Youth TB, fapt pentru care vă recomandăm să citiți cu atenție aceste prevederi. STB SA își rezervă dreptul de a modifica aceste prevederi fără a transmite o notificare în acest sens. Această aplicație este dedicată tuturor utilizatorilor transportului în comun de suprafață, elevilor care frecventează o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov

Pentru toți utilizatorii transportului în comun de suprafață, aplicația permite achiziționarea titlurilor de călătorie metropolitane, și metropolitane și tren, la tarife integrale.

În cazul elevilor aplicația permite obținerea gratuită a abonamentului metropolitan anual.

Trebuie să vă asigurați că telefonul pe care îl folosiți îndeplinește cerințele minime de sistem pentru a utiliza aplicația Youth TB. Sunteți responsabil pentru toate taxele ce decurg din utilizarea aplicației către operatorul care vă furnizează serviciile de telefonie mobilă.

1. Informații personale

Sunteți de acord ca furnizarea serviciilor sau a produselor să înceapă imediat după îndeplinirea tuturor formalităților necesare în procesul de înregistrare. 

Elevii pot beneficia de abonament gratuit, cu condiția să fie  înscriși la o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov.

Este obligatoriu, la momentul completării formularului de înregistrare,  ca datele furnizate de  dumneavoastră sa fie adevărate, exacte și complete. 

Prin accesarea contului și utilizarea parolei personale sunteți responsabil pentru toate acțiunile care decurg din folosirea acestora. STB SA nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și a parolei sale. Dacă veți furniza informații care nu sunt conforme cu realitatea sau care sunt inexacte sau incomplete, administratorul aplicației are dreptul să suspende sau să desființeze contul dumneavoastră și să refuze toate încercările ulterioare de a folosi aplicația. 

2. Securitatea datelor personale

Datele furnizate de către utilizatori sunt strict confidențiale. Administratorul aplicației, implicit STB SA, se angajează în fața utilizatorilor săi să nu furnizeze aceste date unor terțe persoane sau unor companii neautorizate. Pentru a beneficia de un abonament conform statutului de elev, datele dumneavoastă vor fi verificate în evidențele Ministerului Educației. Datele dumneavoastră personale vor putea fi transmise autorităților în drept cu scopul verificării tranzacțiilor sau altor autorități în drept pentru efectuarea oricăror verificări justificate în baza legii. Administratorul aplicației, implicit STB SA, certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulație a acestor date. Astfel, la cererea dumneavoastră (adresată în mod oficial prin intermediul mijloacelor de comunicare menționate în secțiunea de contact a aplicației), administratorul aplicației, implicit STB SA, se obligă: să rectifice, să actualizeze, să blocheze, să șteargă sau să le transforme în date anonime, în mod gratuit.

În cazul în care optați pentru  ștergerea contului, aveți această opțiune în interfața aplicației. Stergerea contului se poate finaliza doar în cazul în care nu aveți deja achiziționat un abonament valabil. După expirarea perioadei de valabilitate contul poate fi șters. Ștergerea contului, în timpul perioadei de valabilitate a abonamentului se poate realiza printr-o solicitare transmisă pe email (secțiunea Serviciu Clienți).

3. Oferta produselor disponibile:

Prin aplicația Youth TB, pot fi obținute: 

Călătorii și abonamente metropolitane valabile pe autobuz, tramvai, troleibuz:

- călătorie metropolitană 90 minute; 

- abonament metropolitan 24 ore; 

- abonament metropolitan 72 ore; 

- abonament metropolitan 7 zile; 

- abonament metropolitan 1 lună; 

- abonament metropolitan 6 luni; 

- abonament metropolitan 12 luni.

Abonamente integrate metropolitane și tren, valabile pe autobuz, tramvai, troleibuz și tren:

-abonament integrat metropolitan și tren 1 lună; 

-abonament integrat metropolitan și tren 6 luni; 

-abonament integrat metropolitan și tren 12 luni. 

Abonamente metropolitane gratuite pentru elevi valabile în perioada anului școlar.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați secțiunea dedicată reducerilor și gratuităților de pe site-ul STB SA (https://www.stbsa.ro/reduceri-si-gratuitati).    

Administratorul aplicației, implicit STB SA, nu este responsabil pentru erorile de introducere a datelor de către utilizatori. 

După confirmarea statutului de elev de către Ministerul Educației, abonamentul devine valabil imediat în aplicație sau se transmite la adresa de e-mail   menționată în formularul de înregistrare.

În cazul în care datele introduse în formularul de înregistrare nu sunt confirmate de către Ministerul Educației, elevii au posibilitatea de a-și achiziționa abonamentul, în baza documentelor justificative, la punctele de vânzare ale STB SA.

Titlurile de călătorie trebuie să fie achiziționate înainte de a urca în mijlocul de transport public de suprafață din Regiunea București – Ilfov, și vă recomandăm să vă asigurați că bateria telefonului dumneavoastră este încărcată suficient, astfel încât să puteți demonstra că dețineți abonament/călătorie valabil/ă, în eventualitatea unui control.

Vă rugăm să acordați suficient timp aplicației pentru a se încărca, în perioada în care așteptați ca mijloacele de transport public să sosească în stație. 

Pentru a permite controlorilor legitimații călătorie să verifice valabilitatea abonamentului, puteți prezenta codul QR din aplicația Youth TB (din secțiunea Abonamentele mele) sau pe cel pe care l-ați primit la adresa de e-mail asociată contului Youth TB.  

Controlorii legitimații de călătorie au dreptul de a solicita, in conditiile legii, documentele de identificare personala.

Dacă nu puteți demonstra în momentul controlului că dețineți abonament valabil, sunteți pasibil de amendă. În această situație aveți posibilitatea de a achita pe loc agentului constatator contravaloarea suprataxei de călătorie, fără a se mai încheia proces verbal de contravenție.

4. Prețuri

Titlurile de călătorie pot fi achiziționate la tarifele în vigoare la data efectuării plății. Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați secțiunea  dedicată tarifelor de pe site-ul STB SA (https://www.stbsa.ro/calatorii); (https://www.stbsa.ro/abonamente). 

Abonamentele achiziționate prin intermediul acestei aplicații sunt gratuite pentru elevii care frecventează o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov, după ce datele acestora au fost confirmate de către Ministerul Educației. 

Odată cu achiziționarea abonamentului, utilizatorul va primi un mesaj de confirmare la adresa de e-mail asociată contului Youth TB.

 

5. Litigii

Utilizatorul este de acord să folosească aplicația numai în scopuri legale. Așadar, utilizatorul se obligă că nu va modifica, copia, distribui, transmite, afișa, publica, reproduce, acorda licențe, crea produse derivate, transfera sau vinde orice fel de informație sau servicii obținute de pe sau prin intermediul acestei aplicații. De asemenea, utilizatorul nu va desfășura și nu va permite activități de cracking sau hacking. Utilizatorii care violează securitatea sistemelor sau rețelelor pot fi acționați în instanță, civil și penal. Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul aplicației sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează aplicația, va fi considerată o tentativă de fraudare. Totodată, utilizatorul se obligă să nu transmită materiale care sunt defăimătoare, ofensatoare sau care sunt inacceptabile în ceea ce privește utilizarea aplicației Youth TB sau a serviciilor STB SA. Orice litigiu apărut în legătură cu utilizarea acestei aplicații va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu este posibilă stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române. Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții, clientul își asumă implicit întreaga responsabilitate pentru modul în care utilizează aplicația.